Alltid sist …

… kvar i shettisstallet. ”Shannon” är så noga, så noga med sin ompyssling av den shettis hon ridit. Det är en fin egenskap tycker jag. När man kliver in genom dörren känns det som att komma in i en annan värld. Tyst och stilla med en värme … ett ro. Inte deprimerande tyst. Där står det – den lilla människan och den lilla shettisen – i sin egen bubbla av gemensam uppskattning.

~ Mia

Ponnygalopp på Stockholm Cup

I helgen gick en av de största galopptävlingarna i Sverige av stapeln på den nya galoppbanan Bro Park. Många ponnyer från stallet var med i de 3 ponny lopp som arrangerades. Alla var otroligt duktiga!

Vi tävlade med Furir och Ti-Ta. 

Furir inför loppet. Saga tävlade för första gången med sina nya säkerhetsstigbyglar (STS safetyirons) och var jättenöjd med stabiliteten. 

De flesta ponnyryttare pimpar sina shettisar väldigt noga innan race. 

Vi fixade lite med tränsen också. .. förutom flätade manar och glittrade rumpor. 

~ Mia 

Författarporträtt

Nu när boken är iväg på tryck så vill förlaget att jag skickar ett författarporträtt. OMG! porträttsittning är inte min bästa gren. Sist jag skulle ha ett foto till körkortet så försökte jag att le lite lagom. Lagom är tydligen inte heller min specialitet. Allt eller inget verkar vara mer min modell. Man ser alla tänder på det körkortsfotot och själva fotosessionen var ett långt fnissande bara.

Eftersom bokserien heter Shettisligan och shettisarna i stallet är sådana underbara inspirationsvarelser så ville jag ha med en av dem på fotot. De är å många och så fantastiska allihop, men valet blev Ti-Ta som Saga/Shannon tävlar i ponnygalopp.

Det blev en del bus och mul-mys och så behövde Ti-Ta naturligtvis ha sitt galoppträns med extra pimp på.

författarporträttfotoselfokus

session författarporträtt L

session författarporträtt 2 L

<3  Mia & Ti-Ta

P.S.  … som i pssst! här ( https://youtu.be/9xzd1v6pZD8 ) finns en filmsnutt med Ti-Ta på väg till vår lilla fotosession. Han måste känt på sig att det snart var dags för galopplektion för han var väldigt ”yster”, som Alissa i böckerna skulle sagt. Eller så tänkte han på att vinna ponnygalopprace och kände hur springenergin fyllde hans pigga lilla kropp 🙂